Περιοδικό ‘TIME OUT’(τεύχος 50, γράφει ο Μιχάλης Μιχαηλιδης)

Rock-Metal Festival XIII

Με μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού και μια δυνατή προσπάθεια για ανάδειξη ταλαντούχων μουσικών (της rock και της metal σκηνής) το AnexitiloN art work αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός ακόμη event. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη συνέχιση των Rock-Metal Festivals, και συγκεκριμένα για το 13ο στη σειρά. Την επιτυχία παρόμοιων εκδηλώσεων που έγιναν παλαιότερα, αλλά και πιο πρόσφατα, δηλώνει με αριθμούς η θερμή ανταπόκριση του κοινού. Αριθμοί πολύ μεγάλοι, πράγμα ενθαρρυντικό για τους διοργανωτές όσο και για την ίδια τη rock και metal σκηνή που φαίνεται να αναβιώνει.

Το AnexitiloN διοργανώνει δυο ειδών συναυλίες. Τα ‘Festivals’ και τα ‘Rock On Stage Live Shows’. Τα ‘Festivals’ προσφέρονται ως ένα αρχικό βήμα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους κυρίως μουσικούς να δείξουν τη δουλειά και τις ικανότητες τους.

Από την άλλη, τα ‘Rock On Stage Live Shows’ αποτελούν συναυλίες ενός ή δυο έμπειρων συγκροτημάτων που αναδείχτηκαν μέσω των ‘Festivals’. Ο χρόνος μοιράζεται σε έμπειρους μουσικούς που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι επαγγελματίες. Λέγοντας αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε τη δυναμική που έχουν τα ‘Festivals’. Ο κόσμος που κατακλύζει ανελλιπώς το RED, κλείνει στόματα (μαζί και το δικό μας). Διατυμπανίζει πως όλοι όσοι πέρασαν περιστασιακά από τη σκηνή του, ήταν άξιοι. Απλά γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν.

Στο συγκεκριμένο event, η τρέλα του καρναβαλιού θα σας βρει να διασκεδάζετε σε έντονους rock ρυθμούς, υπό τους ήχους πέντε μουσικών σχημάτων της τοπικής underground rock-metal σκηνής: Ethereal, New Dreamers, Angels Divinity, Inferno & Oblivions Coil. Με track-lists που περιλαμβάνουν, τόσο δικά τους κομμάτια όσο και διάσημες διασκευές, θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα της ελληνικής και ξένης rock-metal. Από Iron Maiden μέχρι Moonspell, Stratovarious και Motorhead και από ελληνικά, Σιδηρόπουλο μέχρι Τρύπες και Διάφανα Κρίνα. Τραγούδια όπως ‘Run to the hills’, ‘Opium’ και ‘Μέρες Αργίας’ γίνονται κτήμα των διαφόρων ερμηνευτών στη σκηνή, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Και όλα αυτά, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις. Σημειώστε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται και πρόσφατες δισκογραφικές δουλειές τοπικών underground μουσικών σχημάτων.

Η προσπάθεια του AnexitiloN art work και του Σάββα Κουρέα, δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική. Ως γνωστό, υπάρχει και το AnexitiloN art & design studio, ένας καθαρά καλλιτεχνικός χώρος που στεγάζει ατελιέ-εργαστήριο τέχνης και design, καθώς και μόνιμο εκθεσιακό χώρο. Εδώ, το design, η τέχνη και η αισθητική γενικότερα, τυγχάνουν μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Πιο πειραματικής και πιο εναλλακτικής.

Ένα άλλο σημαντικό event που διοργανώνεται κατά καιρούς από το AnexitiloN είναι και τα Rock Nights, με τη σύμπραξη rock συγκροτημάτων και μουσικής από Djs με διάφορα είδη μουσικής όπως classic rock, blues, dirty rock n’roll, ελληνικό 80’s rock, hard rock και thrash. Μουσική που σήμερα δεν παίζεται πλέον από το ραδιόφωνο. Τέλος, να αναφέρουμε και τα Underground Rockin’ Markets. Πωλήσεις αντικειμένων που έχουν να κάνουν με το lifestyle της μουσικής (CDs, t-shirts, posters) και open air συναυλίες που γεμίζουν την ατμόσφαιρα με αγαπημένους ήχους.

Και όλα αυτά είναι μόνο η προθέρμανση για το AnexitiloN. Η ανταπόκριση, πάντως, των ροκάδων είναι εμφανής.