Περιοδικό ‘ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ’ (τεύχος 94, γράφει η Μ. Παναγιώτου, φωτο. Α. Ξενοφώντος)

OPEN STUDIOS ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

Ονομάζομαι Σάββας Κ. Κουρέας.

ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ με τη ζωγραφική και το design. Συγκεκριμένα ασχολούμαι με τον σχεδιασμό χρηστικών, λειτουργικών αλλά και διακοσμητικών αντικειμένων, με τη μελέτη και σχεδιασμό εσωτερικών χώρων κι ακόμη με το σχεδιασμό tattoo και αξεσουάρ μόδας. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, διατηρώ το ‘ANEXITILON art & design studio’, ένα καθαρά προσωπικό χώρο όπου εργάζομαι και δημιουργώ. Βρίσκεται στην οδό Κλεάνθη Χριστοφίδη 26, κοντά στον Ιερό Ναό Φανερωμένης.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ήταν όλη αυτή η ενέργεια που αποπνέει η παλιά Λευκωσία, λόγω του χαρακτήρα της.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είναι μπορώ να πω αρκετά φιλική. Μαγαζάτορες, έμποροι, τεχνίτες, καλλιτέχνες, συνταξιούχοι, εθνοφρουροί ζουν όλοι στους δικούς τους ανθρώπινους παλμούς.

Η ΠΟΛΗ ΚΙ ΕΓΩ. Τόσο το συνονθύλευμα των διαφόρων ιστορικών, παραδοσιακών και θρησκευτικών στοιχείων, όσο και η διατήρηση στο χώρο πολλών υπό εξαφάνιση θεσμών και αξιών με ωθούν προς μια δυναμική αλχημεία δημιουργίας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Τα ‘Open Studios’ είναι πιστεύω μια καλή ευκαιρία να γνωριστούμε οι καλλιτέχνες μεταξύ μας, να γνωρίσει ο κόσμος εμάς και τη δουλειά μας, να έρθει σε επαφή με τους χώρους έμπνευσης και δημιουργίας μας, αλλά και να γνωρίσει τη γραφική παλιά Λευκωσία.